Šta obući devojčicama prvog dana u vrtiću?

Šta obući vašoj princezi za onaj svečani dan upisa u privatni vrtić u Beogradu? Ne dozvolite da se vaše klinceze stide fotki koje su nastale tokom prvog dana u vrtiću ili da im se (budući) drugari smeju. Evo nekoliko saveta kako da obučete devojčice za ovaj svečani događaj.

Nemojte praviti princezu od svoje devojčice, već učinite da se oseća prijatno i lepo u garderobi koju je sama odabrala.
girl
Lepršava suknjica i majica jarke boje mogu biti dobar izbor za prvi dan u vrtiću, uz obavezne baletanke.  Ako vaša ćerka više voli haljinice, izaberite jednostavan letnji model kratkih rukava cvetnog dezena, jednobojnu u pastelnim bojama, ili na tufnice .

Ukoliko se bolje oseća u pantalonama, izaberite neke od aktuelnih modela u jarkim bojama ili farmerke od svetlog teksasa; uz majicu sa zanimljivim natpisom i platnene patike može biti pun pogodak.

Ovo doba je idealno za izgradnju stila kod deteta, zato dopustite svojim klincima da lutaju pri izboru i da samostalno odluče šta im se najviše dopada. Slobodno im ukažite na ono što im lepo stoji, ali nemojte odlučivati umesto njih.

Naravno, objasnite detetu da mora da poštuje određena pravila oblačenja koja će se i kasnije poštovati kada budu krenuli u školu. Tako ga nećete dovesti u situaciju da se oseća neprijatno tokom časova, a i naučiće da je za različite prilike neophodno prilagoditi izbor garderobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *