Tag Archives: milano

Italija – neodoljiva i uvek aktuelna

Ne postoji veliki broj zemalja koje na prvi pogled mogu da osvoje svakoga, čijoj lepoti šarmu je gotovo nemoguće odoleti. U tu malu odabranu grupu sigurno spada Italjia. Smeštena na Apeninskom poluostrvu, oduvek je bila jedna od najpopularnijih destinacija za odmor, ali i za život. Država drevnih Rimljana, bogate istorije, velike tradicije svakome ko je poseti pruža nezabravno iskustvo i prosto vas tera da  ponovo budete njen gost.

Od bajkovitih predela na jugu, sve do podnožja Alpa, imate priliku da se upoznate sa božanstvenim predelima, da uživate u moru, maslinama, obilazite drevne spomenike kulture, jednostavno da priuštite sebi nezaboravne trenutke jer je svaki predeo poseban, a jednio što im je zajedničko je da sve ostavljaju bez daha.
sicilija
Ako je izaberete jug, Sicilija će vas očarati, svaki njen deo će vas opčiniti i verujemo da ćete se na prvi pogled zaljubiti u ovaj istinski dragulj Mediterana. Verona je po pravilu rezervisna za romantičare, koji inspirisani ljubavlju Šekspirovih junaka, posećuju ovaj grad ne bi li još više iskazali svoje emocije.
rim
Šta tek reći o Rimu, drevnom gradu čija kulturna i duhovna baština ne može uporedi ni sa jednim gradom na svetu. Koloseum, veliki broj bazilika, Vatikan, Trijumfanla kapija, Španski trg, mesta su koja ne mogu a da ne probude emocije.

Ako planirate da šopingujete u Italiji, onda je Milano najbolje mesto za vas, jer se smatra prestonicom modne industrije. Najbolja muška odela, najlepši komadi ženske garderobe, sve to je sinonim za ovaj grad.
venecija
Tu je i uvek aktuelna i nezaobilazna Venecija. Ne postoji osoba na ovom svetu koja bar jednom nije zamišljala kako se vozi gondolom po Veneciji i uživa u društvu sebi drage osobe.

Definitivno, Italija je jedan od najlepših i najčistijih bisera Evrope i Mediterana koji će vam omogućiti da se tokom boravka u njoj osećate romantično, posebno, a da sa sobom ponesete najlepše uspomene kojih ćete se sećati zauvek.

Foto:www.pinterest.com