Kako žene biraju odela za muškarce?

Nije tajna da su žene glavne u kupovini, pa i kada je reč o muškom garderoberu. Većina pripadnica lepšeg pola bira odeću svojim muškarcima a razloga za to ima puno: pojedinima je lakše da ženama prepuste svu kupovinu jer one su te koje shvataju modu, drugi muškarci veruju da žene poznaju njihov stil i da će im svaki komad savršeno odgovarati a ima i onih koji nisu sigurni ni koja im veličina najbolje pristaje pa to prepuste ženi da odluči. One taj posao obavljaju odlično pa je zato sve više parova koji su svojom garderobom usklađeni a odela jačem polu sve bolje pristaju.
Cerruti-Navy-Fine-Twill-Suit-244x600
Za razliku od muškaraca kojima je najbitnije da im je odelo udobno i da je na prvi pogled prihvatljivo, žene zapažaju sve detalje, traže odelo koje će krojem, materijalom, teksturom i bojom odgovarati viziji muškarca za kojeg kupuju. One prate poslednje trendove pa znaju da ove sezone trodelna odela imaju specijalan status, da je karirana šara must have na svakom komadu, da je moderan sako sa jednim dugmetom, a klasična varijanta blejzera sa dvorednim kopčanjem neprevaziđena.
Poznavanje materijala je ženski adut kada je reč o modi. Žene savršeno poznaju sve tkanine, veoma dobro znaju koji materijal je najkvalitetniji za šivenje odela, kakvog je sastava postava na blejzeru… Svaka žena će vam reći da je vuneni štof najkvalitetniji materijal za odelo, da je svilena postava neprikosnovena. Odelo od ovakvog materijala odoleće svim izazovima u toku dana sa kojima se muškarac suočava, dugo sedenje u kancelariji ili vožnja u automobilu neće ostaviti trag na vunenom odelu u kojem će uvek bespekorno izgledati.
boje odela
Boje su, možda, najkomplikovaniji zadatak pri izboru muškog odela pa zato, najčešće, dame preuzimaju kupovinu na sebe. Ženama lakše ide kombinovanje boja i tonova, lakše će vizuelno zamisliti celokupan izgled muškarca i odabrati najbolju opciju. Crna, siva i mornarsko plava boja su najčešći izbor za muška odela upravo jer su te boje najzahvalnije za kombinovanje. Žene odlično znaju kako da ove boje osveže uvek novim detaljima i aksesoarima koji će odgovarati stilu svog muškarca. Kombinovanje različitih dezena ženska je specijalnost, a na muškom odelu ovakve kombinacije pokazaće savršenu stilizovanost.
Iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena, a kada je moda u pitanju ovu izreku možemo preformulisati i reći da: iza svakog stilizovanog muškarca stoji stilizovana žena jer u muškom garderoberu, žena je ta koja nosi pantalone. Zato džentlmeni slobodno prepustite lepšem polu da bira garderobu za vas jer ćete u njoj zasigurno uživati i besprekorno izgledati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *